De kosten voor de generalistische basis-GGZ worden vergoed uit de basisverzekering. Er is hierbij wel sprake van het verplichte eigen risico. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar, heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Er is met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract afgesloten, namelijk: Achmea, Menzis, VGZ, CZ, DSW, Zorg en Zekerheid, ONVZ, ASR, Eno en IptiQ. Zorgverzekeraars hebben vaak meerdere labels die zij voeren. Indien u verzekerd bent bij een van deze kantoren dan worden de facturen direct bij de zorgverzekeraar ingediend en geheel vergoed.

 

Indien u geen zorgverzekering heeft afgesloten bij een van bovenstaande zorgverzekeraars of wanneer er sprake is van onverzekerde zorg, gelden de onderstaande tarieven voor de verschillende prestaties in de basis GGZ. (Indien wel een contract is afgesloten, kunnen er andere prijzen gelden). 

Basis Kort bestaat uit circa vijf gesprekken (max 294 minuten), 475 euro. Basis Middel bestaat uit circa acht gesprekken (max 495 minuten), 760 euro. Basis Intensief bestaat uit circa twaalf gesprekken (max 750 minuten), 1140 euro. Het is ook mogelijk losse therapiesessie(s) te volgen (buiten de basisverzekering), welke 95 euro per keer kosten.